En enää jaksa odottaa

Nyt on kulunut 4 viikkoa leikkauksesta. Omakannassa ei ole vieläkään patologin lausuntoa. Soitan sairaalaan, kuten saamani ohje kuuluu. Sihteeri sanoo, että lausunto on siellä, mutta lääkäri ei ole sitä käsitellyt. Minun pitää vaan jatkaa odottamista. Tuntuu epäreilulta. Olen jo odottanut 4 pitkää viikkoa. Kuinka kauan pitää vielä odottaa? En voi käsittää, että ei ole mahdollista ottaa mitään yhteyttä lääkäriin suoraan. Haluaisin esittää hänelle kysymyksiä lähetteistä, jotka hän on tehnyt ennen seuraavaa käyntiä. Niistä olen sentään saanut tiedot postissa, kirjeenä.

En halunnut saada patologin lausuntoa paperille kirjoitettuna. Pelkäsin saada postia, jossa kohtaloni olisi kuvattu neutraalein sanoin, kylmästi ja suoraan. Minulla oli varmaan väärä asenne. Pyysin, että lääkäri soittaisi sen sijaan, kertoisi ääneen, miten asiat ovat. Sitten voisin kysyä, pyytää tarkennusta, selitystä tai tulkintaa. Voisin kysyä, mitä muita hoitomahdollisuuksia on kuin leikkaus. Kysyä, onko jotain lääkettä, joka voisi ehkäistä leviämistä tai uusiutumista. Mutta sitä ei tapahdu. Olen odottanut vuoroani, kärsivällisesti. Nyt se on lopussa. En jaksa enää. Suututtaa ja itkettää.

Kommentit

  1. Huomenta, eikö tässä sairaudessa hoitopolkuun kuulu se, että patologin lausunto annetaan lääkärin vastaanotolla ja samalla keskustellaan jatkohoidot? Ei ilmeisesti.

    Patologin lausuntoon mennee kaikkialla se nelisen viikkoa. MInulla jatkoaika onkologille tuli jonkin aikaa leikkauksen jälkeen. Se oli kuukauden ja yhden päivän päässä leikkauksesta, vaikka välissä olivat joulu ja vuodenvaihde.

    Tuo sinun kohtelusi tuntuu aivan kummalliselta, ei lainkaan potilasystävälliseltä. Ja juu, lääkäreihin ei saa suoraan yhteyttä, ellei sitten ole puhelinajan varaamisen mahdollisuutta?

    Uskotaan ja toivotaan, että aivan näinä päivinä tapahtuu. Luulen, että ymmärrän tilanteesi hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    2. Heh, mikä hoitopolku, onko se jotakin syötävää? :) Lääkärin vastaanottoon on aikaa vielä 7 viikkoa. En pysty odottamaan lausuntoa niin pitkään. MInun on saatava tietää! Ei ole potilasystävällistä, ei. Täällä pääkaupunkiseudulla päin tuntuu olevan edelleen kivikautinen tunnelma. Vaikka voisi kuvitellä isojen potilasmäärien vaikuttavan hoidon laatua parantavasti, koska sairaanhoitopiirillä on isot tulotkin. Mutta ei, niin ei ole tapahtunut.

      Ei ole hoitopolkua eikä hoitotiimiä näkynyt eikä kuulunut. Ja diagnoosikin sylkäistiin päin naamaa valvontaosastolla kaikkien kuullen. Kun saan voimani kerättyä, sairaalat saavat kyllä palautetta niin kutsutusta hoitopolustani.

      Toivon vieläkin, että lääkäri soittaa, kuten luvattiin. Mutta jos ei soita, soitan itse ylihuomenna niin kauan, että saan ainakin soittoajan tai tiedot postitse.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pohjasuru

Silti onnellinen